Ga naar de inhoud
Ga terug

Losloopgebied honden – De Groene Long

Jasper Assen Jasper Assen  •  Team Stem van Opsterland  •  10-11-2022  •  5 reacties  •  De Gordyk oan set  • 

Dit initiatief is geplaatst namens Hûneklup De Mienskip:  

Als hondenbezitters van Gorredijk zouden wij graag zien dat er een losloopgebied voor honden komt in de Groene Long. Via deze weg hopen wij deze droom te verwezenlijken.

Wij denken dat er behoefte is aan een losloopgebied, omdat wij merken dat er steeds meer honden komen en er soms ergernissen ontstaan tussen hondenbezitters en niet hondenbezitters. Met ons initiatief hopen we dit tegen te gaan. Daarnaast zijn er diverse speelvoorzieningen in het park waar een loslopende hond niet gewenst is. Het is de bedoeling dat iedereen gebruik kan maken van het losloopgebied, ook inwoners die geen hond hebben. Hiermee hopen wij bij te dragen aan de leefbaarheid van het dorp. Het geheel wordt door de buurt gedragen. Er zijn omwonenden geïnformeerd en dit stuitte niet op bezwaren.

Het gebied zal worden afgezet met hekwerk. Het hekwerk zal 8 centimeter boven de grond komen te staan om het maaien makkelijker te maken. Ook willen we graag twee dispensers plaatsen waar gebruikers hun hondenpoepzakjes uit kunnen halen. Daarnaast willen we twee prullenbakken plaatsen in dezelfde kleur als de prullenbakken van de gemeente, om een eenduidig beeld te krijgen. Tot slot willen we nog een picknicktafel plaatsen, gemaakt van gerecycled vistuig.

Het gebied (zie afbeelding) waar wij het losloopgebied hopen te realiseren, wordt beheerd door de gemeente. Samen met de gemeente willen we afspraken maken over het onderhoud. De prullenbakken, dispensers en de picknicktafel zullen door ons worden geplaatst. De palen en deuren van het hekwerk zullen door een bedrijf worden geplaatst. Wij zullen de hekken vervolgens zelf monteren.

Wij verwachten een bedrag van ongeveer €9775,- nodig te zijn voor de realisatie van dit initiatief. Hierin zijn meegenomen: de twee dispensers, de twee prullenbakken, de picknicktafel en het hekwerk.

Dit plan is namens Hûneklup De Mienskip geplaatst. De Dorpencoördinator van de gemeente Opsterland heeft ondersteunt bij het schrijven van het plan, maar heeft geen invloed gehad op de inhoud. Alle vragen en opmerkingen onder het plan worden rechtstreeks doorgestuurd en beantwoord door de initiatiefnemers zelf. U kunt ook contact zoeken met de initiatiefnemers via de mail: huneklupdemienskip@gmx.com

Idee ingediend door: Hûneklup De Mienskip

Wat is de beoordeling van dit idee?

Om dit plan te kunnen uitvoeren zal de gemeente haar maaibeleid aanpassen.

Je moet inloggen of je aanmelden om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd